214/365 Zomers tussendoortje

Vanochtend stond ik naar de haagbeuk te kijken. Een van de vier in onze tuin. Hij heeft ineens bruine blaadjes. Vorig jaar toen we van vakantie terugkwamen hadden twee haagbeuken dat ook. We hebben het toen nog een tijdje aangezien, in de hoop dat het leven terug zou komen, maar dit voorjaar hebben we die twee eruit gehaald en nieuwe gehaald. Een van die twee nieuwe, uitgerekend die we nodig hebben om de bouwlamp van de buurman die ons zo irritant in de ogen schijnt enigszins af te dekken, toont nu weer dezelfde verschijnselen. Ook weer nadat we een paar dagen weg waren. Ik denk nu dat er iets in de grond zit en vóór we er weer iets planten zal dat eerst weggegraven moeten worden.

Maar terwijl ik daar zo stond zag ik een blaadje heen en weer wiegen, gevangen in een spinnen-hangmatje. De zon scheen net over de schutting en belichte het blaadje als het net hoog genoeg wiegde.
Het was een warme, benauwde dag. De zon stak fel. Dat is morgen weer allemaal over begrijp ik. Zoals het gisteren niet wees op dit zomerse weer!

20120801-205513.jpg

De catalpa doet het gelukkig heel goed. Het vlindertje heb ik er opgeplakt. Dat had ik geschoten in de vlindertuin in Het Tropisch Paradijs in Luttelgeest.

Eén reactie op “214/365 Zomers tussendoortje”

  1. Wat zonde van de haagbeuk.
    Mooi “plakwerk”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: