215/365 Motje

Door: Margo

02 aug 2012

Categorie: Uncategorized

4 reacties

Gisteren had ik geen geluk met het fotograferen van insecten. Ik spotte een lieveheersbeestje op een blaadje van de haagbeuk. Ik trok het blaadje iets naar beneden want het bevond zich net boven ooghoogte. Toen ik de iPhone er bij hield en de scherpte bepaalde (door de afstand te verkleinen) schoot het blaadje los dat ik tussen twee vingers hield. Het lieveheersbeestje werd gekatapulteerd en zag ik niet meer terug.
Een hommel hing in de bloemen. Ik had een vermoeden dat hij dood was, was er al een paar keer langs gelopen en nog was er geen beweging in. En de zon stond er al op. Toen ik uiteindelijk met de iPhone wilde kijken hoe ik ‘m het best kon fotograferen was de vogel toch gevlogen.

20120802-200058.jpg

Vanochtend zag ik een roestbruin motje op de vrouwenhandel zitten. Ik haalde de iPhone en het macrolensje en kwam behoedzaam naderbij. Op het moment dat ik nog een mm dichterbij moest komen ‘m scherp te krijgen vloog ‘ie weg. Dat gebeurt vaak natuurlijk, want ik raak met het lesje het onderwerp bijna aan. Later op de dag zag ik ‘m weer zitten. En nog een. En nog een! Ik zag er zo in een oogopslag wel zes! Ik heb geen idee wat voor soort motje/vlindertje het is, ik zag niets op internet dat er precies op leek. Geen idee waar die ineens vandaan komen.

20120802-200553.jpg

Klik op de kleine foto’s om ze groter te zien.

4 reacties op “215/365 Motje”

  1. Wow… wat een prachtige kleuren. Mooie scherpe opname!

  2. Het is geloof ik een muntvlinder. Je hebt hem er trouwens prachtig op staan.

  3. Vandaag was het geluk je goedgezind, want deze zijn bijzonder mooi.

  4. Marmein: daar lijkt hij inderdaad precies op, heb even gegoogled. Er staat dat de rups hiervan leeft op citroenmelisse. Nou, waar ze vandaag vooral zaten was in ons kleine kruidentuintje, met citroenmelisse! šŸ˜€


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: