261/365 Avontuur op een paar vierkante meter

Door: Margo

17 sep 2012

Categorie: Uncategorized

1 reactie

Lensopening:f/2.8
Focuslengte:3.85mm
ISO:80
Sluiter:1/0 sec
Camera:

Ik hou niet zo van keurig aangeharkte tuintjes. Ik heb net liever een beetje rommelig en avontuurlijk. Wij hebben maar een klein stadstuintje, eigenlijk meer een terras met borders. Maar ook daar wil ik niet alles keurig netjes. Een klein tuintje mag ook avontuurlijk zijn.

20120917-231811.jpg

Ik ging op de grond zitten om deze gele bloem te fotograferen…. Toen zag ik links van mij een klein slakje op de lupine, en nog een en nog een. Het seizoen loopt ten einde, dus ik laat ze maar zitten, het is toch haast onbegonnen werk. Ik herinnerde me dat ik een paar dagen geleden een groen rupsje zag, hij zat daar heel onzichtbaar gecamoufleerd. En ja hoor, hij zat er weer, of nog. Wel dikker geworden uiteraard. Ik fotografeerde hem en draaide me toen om naar de akelei. Die heeft prachtig gebloeid dit jaar en stond zeker anderhalve meter hoog. Na de bloei liep het groen achteruit en die knipten we weg. Maar hij liep weer uit. Het blad is nu echter aangetast of opgevreten door een vraatzuchtig ‘iets’. Ik keek tussen de bladeren of ik iets zag, maar zag geen slak. Wel een lieveheersbeestje! Zou deze uit de larve zijn gekomen die ik een week geleden fotografeerde? Ondertussen ging Poema ook op avontuur achter de vijver, ik denk dat daar kikkertjes zitten.

Zo zie je maar hoe avontuurlijk ook een klein tuintje is, als je maar verder kijkt dan je neus lang is! 😀

20120917-232059.jpg

20120917-232206.jpg

Ik heb de app 645PRO maar weer eens gedownload. Men noemt het een professionele app, een camera op de iPhone met meer mogelijkheden. Ik had ‘m op aanraden van iemand al eens gedownload, maar vond net omslachtig, onduidelijk en lastig in het gebruik, het voordeel zag ik niet zo boven het gebruik van de gewone camera op de iPhone. Bovendien, als ik meer mobelijkheden wil gebruik ik de dslr wel. Maar er is een nieuwe versie uit en hopende op beter gebruiksgemak probeer ik het maar weer eens.

20120917-233354.jpg

Deze foto’s zijn met de 645PRO gemaakt, en verder bewerkt met Snapseed.

Eén reactie op “261/365 Avontuur op een paar vierkante meter”

  1. Ik heb een grote hekel aan slakken, maar dit kleintje vind ik wel lief. 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: