276/365 Tata – vergane glorie

Door: Margo

02 okt 2012

Categorie: Architectuur, Hongarije, iPhone4, Stad

4 reacties

Lensopening:f/2.8
Focuslengte:3.85mm
ISO:80
Sluiter:1/0 sec
Camera:

Afgelopen nacht heeft het weer geonweerd en flink geregend. Maar in tegenstelling tot de afspraak was het vanochtend grijs en heiig. We bleven ’s ochtend thuis en reden vanmiddag naar Tatabánya. Grote, grijze, verveloze treurige woonblokken trokken aan ons beeld voorbij. Zo waren ze jaren 70, 80 en 90 ook in Ljubljana en in heb nog korte tijd in zo’n treurigmakend blok gewoond. (Op de zesde, zonder lift).
Het grijze weer maakte het plaatje af en we reden gauw door. In Tata stopten we en maakten een rondwandeling. Deze foto’s zijn deel van wat het Esterhazy kasteel was bij het meer.

20121002-172502.jpg

20121002-173758.jpg

4 reacties op “276/365 Tata – vergane glorie”

  1. Tja, het is wel erg schilderachtig, maar nog even en de boel stort definitief in elkaar. De gravenfamilie is zeker ook heel erg verarmd?

  2. Ik weet niet hoe het zit met die gebouwen, of die op de nominatie staan te worden gerestaureerd. Hoe langer er gewacht wordt hoe meer werk het wordt en hoe duurder. En er is niet veel geld. Hoe dat zit met de Esterhazy’s weet ik niet, ze hadden overal kastelen en sloten. Of ze die in de communistische tijd ook bezaten is de vraag. Ga ik uitzoeken!

  3. Ja, doe dat. Het is een beroemde familie, dus daar moet heel wat materiaal van zijn. Ik heb even na zitten denken over de ‘sloten’ :-)))

  4. Hahaha! 😀


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: