307/365 Ontwaakt

De bij van gisteren zat vanochtend nog steeds in dezelfde houding als gisteren, opgevouwen in de lathyrusbloem. Wieneke merkte op dat hij vandaag of morgen dood zou gaan. Ik besloot het bloemetje af te knippen en met bij en al in een vaasje binnen te zetten.
Toen ik er met de camera (iPhone) naast ging zitten zag ik ineens beweging. Hij veegde over zijn ogen. Grappig, de slaap uit z’n ogen vegen. Direct daarop kroop hij achteruit uit de bloem en kroop bijna tegen m’n lensje op. Op het moment dat hij over de rand van de bloem keek bedacht ik dat hij maar weer naar buiten moest. Ik zette vaasje met bloem en bij op de tuintafel in de zon. Ik liep weer naar binnen om de iPhone te pakken. Buiten gekomen was de vogel bij gevlogen!

Eén reactie op “307/365 Ontwaakt”

  1. Dit is gewoon dierenmishandeling. Eerst zet je hem lekker warm binnen en daarna zet je hem gewoon in zijn blootje weer buiten in die koude wind. (grapje)
    Mooie serie.

    Ria: Ik heb ‘m even uit zijn voorbarige winterslaapje gehaald. Misschien vond hij een beter plekje om te schuilen. Nu heb ik in de tuin iets hangen voor insecten om in te schuilen, maar ja, als hij dat niet gebruikt, moet hij het zelf maar weten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: