353/365 Gedoe op Instagram

In de clematis zitten groene knopjes en zelfs al blaadjes. Weer veel nattigheid vanochtend, vanmiddag viel het mee.

Instagram heeft z’n voorwaarden gewijzigd en daar is een hoop gedoe over in de media en op Instagram zelf. In de voorwaarden staat dat zij, Ig dus, jouw foto’s kunnen gebruiken voor commerciële doelen zonder dat met jou te overleggen. En zonder dat jij er een cent van ziet.

Dit mag niet lijkt mij, alhoewel ik me er zelf niet druk om maak. Toch lijkt het me geen leuke gewaarwording je foto ergens in een advertentie tegen te komen, zonder dat jij er de credits voor krijgt. Alhoewel … als ik Maya’s koppie op kattenvoer zou tegenkomen zou ik dat wel grappig vinden. 🙂

2 reacties op “353/365 Gedoe op Instagram”

  1. Ja, maar het zou nog grappiger zijn als jij er wat voor zou vangen. 🙂

  2. Ik heb nooit de ambitie gehad in mijn levensonderhoud te voorzien dmv mijn foto’s. Ik wilde daar altijd vrij in zijn, in het fotograferen en niet commercieel bezig zijn. Wat veel fotografen doen, trouwreportages maken ed, dat vind ik van een treurigheid waar ik zomaar depressief van zou kunnen worden. Wat niet wegneemt dat achteraf een foto verkopen, dus niet in opdracht, niet verkeerd is.

    Overigens bleek het allemaal een storm in een glas water. Instagram haastte zich gisteravond een correctie of verduidelijking aan te brengen. Het was nooit de bedoeling Instagram foto’s te gaan verkopen. Beetje eigenaardig dat zoveel mensen dat er dus wel in lazen.
    Dus dat hebben we ook weer gehad. Er waren erg veel mensen die dreigden met Instagram vaarwel te zeggen en elders hun foto’s te plaatsen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: