Meer over dit 365 Instagram project

In 2011 heb ik genoten van verschillende 365 projecten. Zoals die van MamaMuis met haar 365-Muizenproject. Zij maakte iedere dag een muis. En het A Face a Day project van Nelleke Verhoeff was prachtig, en ook het A Stamp a Day van Gertie Jaquet. Toen ik bij Robbie Veldwijk las over een blogkermis over Instagram fotografie waarin Bianca melding maakte van haar 365 Smartphone fotografie project, besloot ik ter plekke een 365 Instagram project te gaan starten op 1 januari 2012. Zo gezegd zo gedaan.

Dit jaar is MamaMuis weer van start gegaan met een 365 project. Dit keer 365 verhaaltjes voor kleine kinderen, iedere dag een, met een tekening (of meer)! En op 7 januari begint Henderijn aan haar 365 project! Ik ben heel benieuwd! Niet alleen hoe hun projecten worden, maar ook hoe ik het er vanaf ga brengen!

In principe wil ik iedere dag een verse foto plaatsen, dat wil zeggen, op die dag gemaakt. Maar ingeval het er echt niet van kan komen, maar dan ook ECHT NIET, dan plaats ik een iets oudere foto. Je kunt naar een oudere of nieuwere foto gaan door middel van de pijltjes. De foto’s hier maak ik met mijn iPhone en ik geef er daarna een Instagrams/Hipstamatic-sausje overheen. Noem het retro, noem het vintage, noem het surrealistisch. Het maakt niet uit. Ik geef mijn iPhone foto’s iets extra’s.

Er zijn vele apps waarmee je je foto’s kunt bewerken. Mijn favoriete app is Filterstorm. Hiermee doe ik wat ik op de laptop doe met Photoshop om mijn foto’s die ik maak met de spiegelreflex te bewerken. Daarna zijn er vele mogelijkheden om er een Instagram van te maken. Natuurlijk is de Instagram app het meest populair. Ook de Hipstagram app doet het goed. Dan is er Old Photo, Effects en vele anderen. Momenteel is echter Snapseed bij mij favoriet.Er is ook een Photoshop app voor de iPad: PS Touch. Deze lost wel tien euro maar geeft heel veel mogelijkheden, zoals het werken met lagen.

Meer lezen over 365 projecten? Dat kan hier.

Mijn fotoblog vind je hier, mijn persoonlijke blog hier (inlogcodes aan te vragen), mijn waslijntjesweblog staat hier en de Uitwijkpost waar ik me ook nog mee bezig houd vind je hier.

Zo, dat was het! Aan de slag! šŸ˜€

Margo

Dordrecht, 1 januari 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: